DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

6. ročník 2014

V pořadí již 6. ročník turnaje se nerodil moc lehce. Ještě zhruba v půlce května nebylo napevno stanovené datum, ani přihlášené týmy. Nakonec však vše dobře dopadlo a přihlásilo se solidních 21 týmů a co je hlavní - v sobotu dorazily všechny. Zastoupeni byli skoro všichni čtvrtfinalisté 5. ročníku a dorazili všichni dosavadní vítězové předchozích ročníků, přičemž AFK Loděnice se chystala zaútočit na zlatý hattrick. Systém turnaje byl kvůli lichému a navíc ne moc tvárnému počtu týmu trošku krkolomný, ale dokázali jsme si s ním poradit. Týmy byly nalosovány do 3 skupin po 7 týmech, přičemž do osmifinále postoupily všechny týmy, které se po základních skupinách umístily na 1. - 5. místě ve skupině, a nejlepší tým z 6. místa. Další 4 týmy šly rovnou do poháru útěchy, nejhorší tým sobotního programu skončil úplně. Do poháru útěchy pak postupně spadli i vyřazení osmifinalisté a čtvrfinalisté. Osmifinálové dvojice jsme utvořili na základě celkové tabulky po prvním hracím dni.

Skupina A: 1. Rafani 15b., 2. Senioři 14b., 3. Torpedo Barrandov 10b., 4. RFC Mord 9b., 5. FC Quix 7b., 6. Marnost 4b., 7. Muffiny 0b.

Tato skupina byla nejzajímavější tím, že v ní bylo nejvíc týmu, za které hráli lidé z Nehvizd (konkrétně 4 týmy). Překvapením se stali Rafani, kteří v celkovém součtu prvního dne skončili na druhém místě celkové tabulky všech týmu po prvním dni a stali se černými koni turnaje. Svoji kvalitu potvrdili i následující týmy. FC Quix maličko dojeli na nízký počet hráčů, kdy poslední zápas skupiny museli zkontumovat. Marnost se dostala jako nejlepší tým ze 6. místa do osmifinále. 

Skupina B: 1. AFK Loděnice 13b., 2. Real Praha 12b., 3. Benfika Zeleneč 10b., 4. Hodkovičky Utd. 10b., 5. FK Mia 9b.,      6. SK Zeleneč 4b., 7. Pivní Balet 3b.

Nejzajímavější a nejzamotanější skupina sobotního programu, ať už to bylo tím, že se v ní sešli dva z vítězů minulých ročníků (AFK Loděnice a SK Zeleneč), nebo derby Zelenčí. AFK Loděnice skupinu o bod ovládla, ač nebyla tak suverénní jako v minulém ročníku. Překvapením bylo umístění Realu Praha na druhém místě. Naopak nejhorší výsledek ze všech nehvizdských turnajů uhrál SK Zeleneč, který se nedostal ani do osmifinálové fáze hlavního turnaje a rovnou putoval do poháru útěchy.

Skupina C: 1. Klub Sráčů 18b., 2. Scorpion-elektro.com 15b., 3. UK 9b., 4. Damian Team 7b., 5. Young Boys Prague 7b., 6. UDG 4b., 7. LoKo Střížkov 1b.

Z této skupiny vzešel absolutní vítěz sobotního dne - Klub Sráčů, který v základní skupině neztratil ani bod. O prvenství ve skupině si to "Sráčové" rozdali s předloňským finalistou Scorpion-elektro.com, který potvrdil, že i letos bude patřit k největším favoritům. Tým UK se rozjížděl pomalu (než mu dorazili kvalitnější hráči), ale nakonec vybojoval třetí pozici. UDG trošku zaostali za očekáváním a šli pouze do poháru útěchy.

Osmifinále:

Osmifinále bylo poznamenáno neúčastí týmů Young Boys Prague a Marnost, kteří se na vyřazovaní část neobtěžovali přijet (YBP to alespoň napsali v mailu). Postoupily skoro všechny nasazené týmy, pouze nenasazení UK porazili vysoce Benfiku Zeleneč a naznačili, že se s nimi pro nedělní program musí počítat.

Čtvrtfinále:

Dva nejlepší týmy sobotního dne (Klub Sráčů a Rafani) postoupily díky neúčasti soupeřů do čtvrtfinále bez boje. U těchto favoritů se však projevila nepsaná pravda, že můžeš být v sobotu přes den sebelepší, ale rozhoduje sobotní noc. Ta se bohužel na obou týmech projevila a tak oba týmy skončily již ve čtvrtfinále. Nenápadně se turnajovým pavoukem prokousávalo Torpedo Barrandov a čtvrtfinále zvládlo také. AFK Loděnice i Scorpioni neponechali nic náhodě a suverénně postoupili do bojů o medaile.

Semifinále:

UK vs. Scorpion-elektro.com a AFK Loděnice vs. Torpedo Barrandov. Prakticky každý předpokládal stejné finále, jako při 4. ročníku, tedy Scorpion vs. AFK Loděnice. Vše však bylo jinak. Scorpioni sice zvládli nervy drásající dlouhý penaltový rozstřel proti UK, avšak Loděnice nenašla recept na tuhou defenzivu Torpeda a tak se druhým finalistou (a po pravdě nečekaným) stal Barrandov.

O 3. místo:

UK se zlepšovali každým zápasem a to potvrdili v zápase o třetí místo, kdy Loděnici rozmetali 7:2. Z jejich řad vzešel i nejlepší střelec turnaje.

Finále:

Scorpioni potvrzovali roli velkého favorita turnaje po celý víkend a kromě jednoho zaváhání ve skupině procházeli turnajem jako nůž máslem. Po udolání semifinálového soupeře jim v cestě k vítězství stálo Torpedo Barrandov, které svým postupem do finále překvapilo všechny. Scorpioni však byli nad síly hráčů Torpeda. Akce Torpeda držel ve hře dlouho jejich gólman, který se stal i nejlepším brankářem turnaje. Po prvním gólu Jirky Žaluda, který se stal nejlepším střelcem v minulých letech, však začalo být jasné, kdo se stane vítězem 6. ročníku. Scorpioni na závěr přidali gólovou pojistku a stali se tak zaslouženě vítězem.

Turnaj, který se řešil poměrně narychlo a za pochodu, nakonec nedopadl špatně. Počasí nám poměrně přálo, kvalitativní obsazení turnaje neupadlo, kvantitativní sice ano, ale příští ročník bude určitě lepší. Na celém turnaji se vyskytly pouze dvě mírné kaňky - to, že 3 týmy nedorazily na nedělní program (i když 2 z nich mohly hrát o nejvyšší příčky) je jejich blbost, spíš je nefér, že to vyjma jednoho ani nezahlásily. Druhou malou kaňkou je (když nepočítám hráče týmů) poměrně malá divácká účast, kterou však můžeme přičíst i začátku prázdnin a termínové kolizi s turnajem v Čelákovicích, kterého se účastnily ligové týmy. Pro příští ročník se pokusíme udělat turnaji lepší propagaci, aby se návštěvnost alespoň trochu zvedla, protože turnaj se za těch šest odehraných let pomalu stává tradicí a divákům rozhodně má co nabídnout.

Závěrem chci poděkovat všem, kteří se na turnaji podíleli organizačně - Honzovi Jenčíkovi ( a dalším klukům z Nehvizd) za přípravu hřišť a organizaci turnaje a disciplinární komise ( smiley), Tomáši Müllerovi a jeho partě, která měla na starosti občerstvení, Pepovi Rubešovi za pomoc při sestavování turnajového pavouka a také všem třem rozhodčím, kteří celý víkend oddřeli a nenechali se rozházet ani výhrůžkami nožem či vaginálnimi opisy. 

Vítězové 2014  -  Scorpion-elektro.com